Grip lyrisk efter skrällsilvret: ”Helt fantastiskt lopp”

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Rikard Grip kunde inte annat än att leverera ett brett leende efter Frida Karlssons skrällartade VM-silver på tio kilometer klassiskt i Seefeld.

– Hon har gjort ett helt fantastiskt lopp, vi vet om att hon har en fantastiskt hög kapacitet, och en otrolig talang men att kunna leverera så här bra – det är helt otroligt, säger Rikard Grip till SVT Sport.

Han hade svårt att hålla sig lugn efter Frida Karlssons storartade lopp där hon var snabbare än storheter som Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Ingvild Flugstad Östberg – endast slagen av Therese Johaug.

– Att göra det när det gäller som mest, en ung åkare som inte har varit med så mycket ute, men att kunna ställa sig här och prestera som hon gör det är helt fantastiskt, säger Rikard Grip.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.