Charlotte Kalla är inställd på att åka till USA. Foto: Bildbyrån

Charlotte Kalla: ”Inställd på att resa”

Uppdaterad
Publicerad

Norge har valt att nobba världscupavslutningen i Kanada och USA. Sverige tänker annorlunda och Charlotte Kalla är trygg med beslutet att åka på fredag.

”Jag är inställd på att resa till Kanada och förbereder mig för de sista VC-tävlingarna som planerat tills annat meddelas. Jag känner mig trygg med att Svenska skidförbundet noggrant följer utvecklingen och att vi vid eventuella ändringar i rekommendatiorna och anpassar oss till dem”, skriver Charlotte Kalla i ett sms till SVT Sport.

Igår meddelade Norge att de inte skickar sitt längdlandslag till världscuptävlingarna i Kanada och USA. Information som också nått de svenska åkarna, däribland Jens Burman.

– Lite förvånad blev jag när jag såg det, men jag förstår deras beslut, säger han till SVT Sport.

”Väldigt tråkigt”

De norska åkarna, som ofta dominerar världscuptävlingar, lär skapa en hel del omsvängningar. Jens Burman ser däremot inte positivt på deras frånvaro.

– Det är väldigt tråkigt, det kommer att fattas något, säger han.

Det svenska distanslaget kommer som det ser ut just nu att resa till USA på fredag (sprintlaget är redan på plats i Kanada). Jens Burman är i dagsläget inte orolig.

– Som det är just nu är jag med på det, men om det förvärras vet jag inte. Men jag tror inte de chansar. Skulle det bli ännu mer spridning är det klart att man kommer börja oroa sig mer för det.

Klipp: Så dödligt är coronaviruset jämfört med andra sjukdomar

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.