Foto: Bildbyrån

Kalla om VM-stafetten: ”En fruktansvärd känsla”

Uppdaterad
Publicerad

Det har skrivits mycket om det svenska vallafiaskot och Charlotte Kallas mardrömssträcka på VM-stafetten i Oberstdorf.

I bonusmaterialet till SVT:s dokumentärserie om längdlandslaget berättar 34-åringen nu själv om känslan när ”ingenting funkar”.

– Man tror ju knappt att det kan vara sant. Det var inte alls roligt och speciellt när man vet att det kommer att drabba ett helt lag.

I ”Bäst när det gäller – stjärnornas egna ord” ser Charlotte Kalla tillbaka på VM-stafetten som slutade i fiasko efter en vallamiss på de inledande klassiska sträckorna.

– Det var inte kul att se Jonnas sträcka och hur hon slet med att få fast skidorna, berättar Kalla, som beskriver att hon var inställd på att behöva gå ut och saxa i backarna.

– Men så hinner jag höra ”vi har hunnit justera dina skidor” och jag vet ju inte vad det kommer att innebära. Men när jag ställer mig på skidorna och verkligen inte kan hänga med dem jag åker mot, det var en fruktansvärd känsla.

SVT: Känner du där och då, att det är ditt fel att det går så här?

– Man kan ju känna en delaktighet att man borde ha testat skidorna på ett annat sätt. Men det är jättesvårt när man ändå är nöjd just innan start, då tror man ju att det är det bästa, säger Charlotte Kalla.

EXKLUSIVT: Se hela intervjun med Kalla i SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.