Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Svahn (i mitten) vann i sin comeback. Foto: Emma Wallskog/Bildbyrån

Linn Svahn vann i comebacken – vill tävla i världscupen nästa vecka

Uppdaterad
Publicerad

Linn Svahn har gjort comeback.

Svahn vann den nationella sprinttävlingen i Idre efter lång tävlingsfrånvaro. Nu öppnar hon för comeback i världscupen redan nästa helg i Davos

– Det är i världscupen jag vill prestera och får jag frågan kommer jag att ta ställning, säger Svahn till SVT Sport.

23-åringen tävlade senast den 11 april 2021. Axelskadan som Svahn ådrog sig efter ett fall under en världscuptävling i Ulricehamn har tvingat henne till dubbla operationer och satt stopp för allt tävlande – fram tills nu.

– Det är liksom det här man väntat på, att få tävla igen. Det är en bra premiär. Jag brukar aldrig åka bra på premiärer. Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig av dagen. Vi har gjort ett så himla bra jobb, jag och alla runt omkring mig men vi har inte vetat hur fort jag åker skidor och det var skönt att det räckte idag, säger Svahn.

– Jag hade bestämt mig för att inte komma till start om axeln inte var bra. Nu kom jag till start och axeln var bra, säger Svahn om känslan i den omtalade axeln som orsakat så mycket smärkta och lidande i 22 månader.

Öppnar för världcupcomeback om en vecka

– Nu ser jag framåt. Det som har varit har varit. Jag har sagt att jag vill åka i Davos, det är i världscupen jag vill prestera och får jag frågan kommer jag att ta ställning då men jag trivs även i Skandinaviska cupen och få tävla med klubben, säger Svahn som öppnar för världscupcomeback redan nästa helg i Davos.

Linn Svahn var snabbast i kvalet, sin kvartsfinal och semifinal. Samma sak i finalen. Svahn hade kontroll på finalloppet och tog kommandot mot slutet. Ingen orkade då att hänga med och hon kunde korsa mållinjen i ensam majestät.

Anmäld till lopp på söndag

Inte en dålig födelsedagspresent för Svahn som fyllde 23 år dagen till ära.

Det var ett tag osäkert ifall Svahn skulle komma till start, även om hon på förhand var anmäld till tävlingen. Utöver sprinten är Svahn också anmäld till söndagens distanslopp, 10 km i klassisk stil.

MER LÄNGDSKIDOR: Frida Karlsson vann 20 km klassiskt i Lillehammer (4 december)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Karlsson vinner, Ebba Andersson trea. Foto: Bildbyrån/Viaplay

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.