Linn Svahn efter dagens jaktstart Foto: SVT

Linn Svahn irriterad efter kraschen: ”Jag blev fälld av Ebba”

Uppdaterad
Publicerad

Fyra svenskor kämpade om pallplatser i den avslutande jaktstarten i minitouren i Ruka.

Efter ett fall inför målgång blev det tillslut Ebba Andersson som kom in som trea, före resterande tre svenskor.

Enligt Linn Svahn var anledningen till kraschen att hon blev fälld av Ebba Andersson.

– Det var så onödigt gjort. Jag tycker att jag blev fälld, säger Svahn till  SVT Sport.

Efter att ha haft hugg på pallplats hamnade till slut Linn Svahn och Maja Dahlqvist på sjätte- respektive sjundeplats, mer än en minut efter överlägsna Therese Johaug. Målspurten föregicks av en krasch i nedförsbranten

Efter att ha inledningsvis gått förbi mixed zone kom Linn Svahn tillbaka och menade att hon blivit fälld av lagkamraten Ebba Andersson.

– Jag tror att vi får gå in och träna utförsåkning med laget. Det var så onödigt gjort. Jag tycker att jag blev fälld och då kom sen Maja (Dahlqvist) bakifrån och ramlade över mig , säger Svahn till  SVT Sport.

Av vem blev du fälld?

– Ebba (Andersson).

Har ni snackat någonting efter?

Nej.

Ebba Andersson sågs i mixed zone klappa Linn Svahn på axeln och såg ut att försöka be 20-åringen om ursäkt efter loppet.

”Fly förbannad”

Det var en märkbart irriterad Linn Svahn som mötte SVT Sport reporter Moa Jörnmark efter loppet.

Precis efter loppet så lämnade du arenan, du behövde samla ihop dig eller?

– Ja, det är väl ganska rimligt när man är fly förbannad?

Var det så du kände direkt efter?

Ja.

Och hur känns det nu?

Lika arg.

Hur ska du släppa det här och gå vidare?

Jag får väl pina mig igenom det här för det hör till sen får jag väl förhoppningsvis åka, om jag ens får det, avslutar Linn Svahn.

”Det är klart det blir tråkig stämning”

SVT Sports reporter träffade landslagschef Anders Byström en stund efter tävlingarna som menade att åkarna hade rett ut situationen.

– Det är klart man blir frustrerad efteråt och man skriker och är arg på saker som händer. Men nu efteråt har man snackat om det i bussen och det är lugnt. Det är ingen fara, det händer, säger Anders Byström och fortsätter:

– Det är klart det blir tråkig stämning men nu efteråt är det ingen fara. Vi pratar om det och vi är på samma lag och man vill mycket. Men som vi sa i går: Den vita dräkten är det viktigaste.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.