Maja Dahlqvist och Kevin Bolger i Gällivare i höstas. Foto: TT Nyhetsbyrån

Maja Dahlqvist i bubblan – med pojkvännen över gatan

Uppdaterad
Publicerad

Sprintstjärnan Maja Dahlqvist hade inte träffat sin pojkvän, den amerikanske längdåkaren Kevin Bolger, sedan innan jul. Nu OS-laddar de båda i Livigno och bor tvärs över gatan från varandra.

– Vi kan vinka till varandra, det är se men inte röra, säger hon till SVT Sport.

Maja Dahlqvist och Kevin Bolger, som nyligen blev uttagen till OS, blev uppmärksammade redan under VM i Oberstdorf i fjol.

De sågs senast vid sprinttävlingen i Dresden innan jul, men nu är de båda i Livigno. Problemet är bara att bägge befinner sig i så kallade ”bubblor”.

– Det är klart att det är tufft och tråkigt. De är på plats i Livigno, men vi håller ju två meters avstånd och mask.

– Det är tufft liksom. Men ingen av oss vill riskera något. Det är tufft, men OS är OS och det är vart fjärde år.

Störs inte av pressen

Maja Dahlqvist går in som favorit inför OS i Peking då hon har vunnit alla fyra världscupsprintarna den här säsongen. Den pressen störs hon inte av.

– Jag tror inte att någon kommer göra något magiskt på OS. Det handlar om att tro på sig själv och att det man gör räcker. Inte tro att man ska göra någon himla magi, det är egentligen en vanlig tävling när vi åker. Det är så jag försöker tänka. Att inte konstla till det och inte tänka för mycket.

Segrarna har gett henne självförtroende, något som hon kan använda i sin åkning.

– Självförtroende är ganska viktigt för oss när det handlar om positionering och att ta för sig. Det är taktiskt i sprintlopp, tar man inte för sig så gör någon annan det.

Hon ser det svenska sprintlaget som det starkaste på OS – och tror det kan bli storslam.

– Jag tror att det kan vara en helsvensk pall. Det vore drömmen.

ARKIV: Stina Nilssons hyllning till Maja Dahlqvist: ”Förtjänar att stå där” (12 december 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.