Norge kraschade i stafetten. Foto: Discovery

Här kraschar Norge i stafetten: ”Det suger så jävligt”

Uppdaterad
Publicerad

De senaste tio årens stora dominant, Norge, ställde upp med ett försvagat lag på grund av covid-återbud. Redan på den första sträckan tappade laget mycket då Tiril Udnes Weng var inblandad i ett fall.

– Det suger så jävligt, säger den upprörda Udnes Weng till norska TV2.

Efter någon kilometer föll Udnes Weng i en utförsbacke efter att ha kommit i kontakt med lettiskan Patricija Eiduka som kommit upp på norskans skidor.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag kan inte hitta ord som kan beskriva det här. Det suger så jävligt, säger hon besviket efter att ha tappat 27 sekunder till täten vid växlingen.

OS i Peking 2022

KLIPP: Se Norges krasch i stafetten

Eiduka bad om ursäkt för incidenten.

– Jag vill be om ursäkt. Jag är ledsen för hennes och mina vägnar. Jag vet inte riktigt vad som hände men var nog för nära, det är så små detaljer som kan orsaka fallet, säger Eiduka.

Trots incidenten var det försvagade Norge med i medaljkampen långt in på fjärde sträckan men slutade femma.

– Vi är ju med i medaljkampen och det värsta är att om jag inte ramlat kunde vi kanske ha tagit en medalj, inbillar jag mig i alla fall, säger Udnes Weng till norska Discovery.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet