Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Maja Dahlqvist hjälper gärna Frida Karlsson. Foto: SVT/Bildbyrån

Öppnar för att taktikköra – för att hjälpa Frida Karlsson till segern

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson, 23, har ett gyllene läge då hon leder Tour de Ski med nästan en och en halv minut då tre etapper återstår. Då tänker resten av laget hjälpa henne på de sätt hon kan.

– Absolut, det kommer vi att diskutera, säger tränaren Stefan Thomson till SVT Sport.

Sprint i dag, klassisk masstart i morgon och den legendariska klättringen på söndag. Det är vad som återstår innan Frida Karlsson eventuellt kan fira sin första seger i Tour de Ski.

Hennes lagkamrat Maja Dahlqvist gör gärna det hon kan för att hjälpa Karlsson dit.

Tour de Ski

– Absolut kommer vi kolla på det. Vi brukar snacka ihop oss innan heatvalen så vi ska lyckas med så många tjejer som möjligt. I en tour är det klart att vi tänker på en sådan sak för Frida, säger hon och fortsätter:

– Sedan tror jag ingen är beredd att kasta sig i ett dike och ta ner en norska för hennes skull. Men kan det gynna båda två så kommer vi absolut göra det.

Tränaren Stefan Thomson håller med Dahlqvist.

– Absolut, det kommer vi att diskutera. Man kan ha lite tankar kring heatval och så. Men det är svårt att sia om innan man vet hur många som tar sig vidare, säger han.

Maja Dahlqvist tror att Karlsson kommer att gå hela vägen.

– Jag är inte ett dugg förvånad. Det är mer väntat än oväntat faktiskt. Bara hon står på start i sista etappen så tror jag det blir riktigt kul, säger sprintspecialisten som själv ska bryta touren efter dagens sprint i Val di Fiemme.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet