Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Maja Dahlqvist åker hem guldet. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Piteå gick miste om SM-guldet – efter Jonna Sundlings sjukdom

Uppdaterad
Publicerad

Storfavoriterna Piteå fick ett tungt avbräck tätt inpå damernas stafett.

Jonna Sundling kastade in handduken på grund av sjukdom – och i stället kunde Maja Dahlqvist köra hem sitt första SM-guld till Falun Borlänge.

– Det känns sjukt bra, säger Dahlqvist till SVT Sport.

Tidigare under måndagen kom beskedet att Piteå skulle behöva klara sig utan Jonna Sundling, som blivit sjuk.

I stället klev Lisa Eriksson in och fick köra sista sträckan åt laget. Och det var länge en jämn duell mellan Eriksson och Falun Borlänges Maja Dahlqvist, men i slutändan kunde den sistnämnda rycka.

Dahlqvist åkte in i mål som etta och säkrade därmed sitt och klubbens första SM-guld.

– Det absolut bästa som kunde hända. Jag har aldrig tagit ett SM-guld tidigare så det känns väldigt bra, säger Dahlqvist till SVT Sport.

Doldisen hoppade in: ”Väldigt nervös”

Moa Hansson och Moa Ilar körde de två första sträckorna för Falun Borlänge. Silvret gick till Piteå, som utöver Lisa Eriksson hade Emma Ribom och Ebba Andersson i laget.

– Först och främst tråkigt att Jonna blivit sjuk. Men det var kul att få hoppa in med de här starka tjejerna. Jag blev väldigt nervös när jag fick samtalet att ställa upp, säger 21-åriga Eriksson.

Skellefteå löste bronset i tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.