Programledare blir SVT:s åkande profil i Vasaloppet

Uppdaterad
Publicerad

Författaren, komikern och programledaren Clara Henry blir SVT:s åkande profil under Vasaloppet. Tillsammas med Mattias Svahn får vi i åtta episoder följa hennes träningsresa inför det klassiska loppet i programmet ”I Spåret med Clara Henry och Mattias Svahn”.

– Jag tycker det är skithäftigt att få lov att vara SVT:s åkande profil, säger Clara Henry.

Söndag den första mars körs Vasaloppet för 96:e gången och SVT direktsänder från kl 07.30 i SVT1.

Programledare för sändningarna är Vinterstudions Yvette Hermundstad och i år kommer vi kunna följa profilen Clara Henry ute i spåret.

Vasaloppet

– Jag har följt Vasaloppet i alla år sedan jag var liten och har nog aldrig tänkt att jag ska åka men jag är inte rädd att ta mig an en utmaning så jag ser väldigt mycket fram emot det. Jag är ju en rookie på skidor men det ska bli väldigt kul, säger Clara Henry om sin uppgift.

Får hjälp av tidigare åkprofil

Som hjälp och följeslagare har hon Mattias Svahn som även kommer att rapportera om allt från vallning och drickastopp till med- och motgångar för andra åkare.   

– Det ska bli jättespännande att få följa Clara Henry i Vasaloppet.  Clara har en rejäl utmaning framför sig eftersom hon inte har åkt så mycket skidor tidigare. Med hennes positiva inställning, härliga energi och starka psyke tror vi att hon klarar den tuffa utmaningen, säger Helena Bäckmanprojektledare för Vasaloppet

Se första avsnittet

Programmet ”I spåret med Clara Henry och Mattias Svahn” hittar ni på SVT Play.

Första avsnittet hittar ni i spelaren ovanför. Andra avsnittet ser här nedanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet

Mer i ämnet