Rikard Grip är förtegen om han fortsätter som förbundskapten för längdskidlandslaget. Foto: Bildbyrån.

Osäkert läge för längdlandslaget

Publicerad

Inom loppet av två veckor har det svenska längdlandslaget drabbats av två avhopp. Det är tränarna Ole Morten Iversen och Lars Selin som avsagt sig sina uppdrag. Dessutom är det högst oklart om Rikard Grip, som för en dialog med förbundet, fortsätter som förbundskapten. – Det är inte klart än. Jag har gjort det här i åtta år på heltid och och ville få lite andrum, säger Grip till SVT Sport.

På en vecka har det svenska längdlandslaget tappat två av sina tränare. Ole Martin Iversen har avsagt sig uppdraget som tränare för damerna och Lars Selin, herrtränare, har gått samma väg.

Situationen är lite prekär för landslaget som nu står utan tränare. Och i dagsläget är det inte klart om förbundskapten Rikard Grip stannar på sin post.

– Jag själv har känt att jag behövt lite tid att landa. Att få distanser till saker och ting, säger Grip till SVT Sport.

Dialog pågår

Grip som har varit förbundskapten i åtta år är hemlighetsfull rörande en eventuell förnyelse av kontraktet.

– Just nu för jag en dialog med Johan Sares och mer än det vill jag inte gå in på, säger Grip.

Han menar att det har varit en tid för reflektion efter OS.

– När saker och ting är på plats kommer vi meddela det, fastslår Grip.

Om tränaravhoppen

Selin och Iversens avhopp skapade ett tomrum. Ett tomrum som behöver fyllas, speciellt efter en tung säsong på herrsidan.

– Det är klart att det är tråkigt att de lämnar. Det har varit en bra tid då vi jobbat ihop. Vi har uppnått flera fina prestationer, säger Grip.

Han menar att det är ganska naturlig tid, efter säsongen, att det sker förändringar på tränarsidan.

– Det här är den tiden då saker och ting sker. Det är det öppna fönstret för en ledare att göra valet att fortsätta eller kliva av.

Hellners frånvaro

Marcus Hellner är ett av längdskidsportens stora namn. Och där är det också osäkert. Kommer Hellner tävla igen?

– Jag vet inte riktigt var han står just nu. Jag pratade med honom för några dagar sedan men då fick jag inga indikationer på vad han ville.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer