Jonna Sundling i semifinalen. Foto: Bildbyrån

Sundling och Dahlqvist lätt till final i sprintstafetten

Uppdaterad
Publicerad

Det favorittippade svenska laget med Maja Dahlqvist och Jonna Sunding gick lätt till final i sprintstafetten. Jonna Sundling åkte snålt och gjorde så lite som möjligt innan hon åkte i mål som trea efter Ryssland och Finland i semifinalen. Finalen avgörs 10.15.

”Vi hoppas på att hon vill spara på krafterna till finalen. För där kommer det bli hårdare körning”, skriver SVT Sports expert Mathias Fredriksson i direktrapporteringen.

Ut på den sjätte och sista sträckan hade favoritlagen Sverige, Ryssland (ROK), Finland gått loss. Även Norge var med bland de fyra som var säkra på en final. De kunde lätt bevaka sin väg till finalen.

OS i Peking 2022

Finalen går sedan 10.15. De fyra första i varje semifinal går till final plus de två bästa tiderna, så kallade lucky losers.

Tyskland, USA och Österrike gick tidigt loss i det första heatet och var säkert till final medan Schweiz hade det överraskande tungt och var 29 sekunder efter som fyra. Det var Laurien van der Graaff som hade problem på sina sträckor.

Det var långa åktider med runt 3.50 per sträcka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet