Petter Northug är sjuk och har placerats på ryska åkarnas hotel. Foto: Bildbyrån/TT

Kaos i skidvärlden efter att sjuk Northug flyttats runt

Uppdaterad
Publicerad

Det har väckt irritation i det ryska lägret efter att Petter Northug insjuknat och skickats till deras hotell i italienska alperna.

– Det finns en oro att han ska smitta, säger den ryske tränaren, tysken Markus Cramer.

Nu pudlar norrmännen och ska flytta på Northug så snabbt som möjligt.

I helgen insjuknade Petter Northug med magsjuka på träningslägret på hög höjd i italienska Val Senales.

Han isolerades direkt och sedan flyttades han till det hotell som ryssarna, finländarna och schweizarna, med Dario Cologna i spetsen, använder, vilket irriterar.

– Det är en aning överraskande att han flyttat till vårt hotell. Det finns en oro för att han ska smitta så det är en aning konstigt, säger den ryske tränaren Markus Cramer till norska TV2.

Norska ledningen beklagar incidenten

Den norska landslagsledningen beklagar olägenheten med en sjuk Northug på andra nationers hotell.

– Petter har varit helt isolerat på ett eget rum. Jag förstår att någon kan reagera på att det bor åkare från andra länder på hotellet, vilket jag beklagar. Vi har tagit hänsyn till det och flyttar honom till ett annat hotell så fort det är möjligt, säger norska skidförbundets medcinske ansvarige Öystein Andersen i ett pressmeddelande.

Orsaken till att Northug flyttades till de specifika hotellet var att hans föräldrar bodde där.

Northug har haft problem med sjukdomar under hösten och sjukdomen i Val Senales var det sista han behövde. Även Emil Iversen har åkt på samma sjukdom.

Världscupen inleds i finländska Ruka om fem veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.