Daniel Fåhraeus, längdchef. Foto: Bildbyrån.

Skidförbundets längdchef slår tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgifter till SVT Sport är det bara är en tidsfråga innan damtränarna Magnus Ingesson och Stefan Thomson får lämna sina tjänster.
Svenska skidförbundets längdchef Daniel Fåhraeus slår tillbaka.
– Det är jättetråkigt att läsa. Det finns inga som helst belägg för det uttalandet, säger Fåhraeus till SVT Sport.

Det är – och har varit – turbulent i skidförbundet. För knappt en vecka sedan lämnade herrtränarna Mattias Nilsson och Fredrik Uusitalo. Enligt uppgifter till SVT Sport får ytterligare två tränare lämna sina uppdrag.

Det handlar om damtränarna Magnus Ingesson och Stefan Thomson. En källa uppger för SVT Sport att det bara är en tidsfråga innan damtränarna får lämna sina tjänster.

Svenska skidförbundets längdchef Daniel Fåhraeus dementerar uppgifterna.

– Det är jättetråkigt att läsa. Det finns inga som helst belägg för det uttalandet, säger Fåhraeus.

Inga alls?

– Inga som helst belägg. Jag blir otroligt besviken att en källa, som har insyn i förbundet, uttalar sig på det sättet utan att veta vad de pratar om. Det vill jag ha sagt.

– Vi ska anställa en landslagschef och vi ska börja jobba med organisationen. Det är så det är. Punkt. Det är extremt olyckligt att folk spekulerar. Jag skulle vilja be folk sluta spekulera och låta oss göra vårt jobb. Jag vill vara väldigt tydlig på den punkten.

”Jag har ingen aning”

Varför blir det så här?

– Jag vet inte. Jag har kommit in i en ny organisation med en uppgift att se framåt, jag har ingen aning varför det är så här. Jag tänker inte spekulera i det, jag tycker andra ska sluta spekulera i det. Jag vill göra mitt jobb, så att svensk skidåkning kan bli så bra som det går. Och det är bra om man får göra sitt jobb utan att det kommer icke belagda fakta.

Det är ingen sanning i de här uppgifterna?

– Nej. Det är ingen sanning i de uppgifterna. Vi ska anställa en landslagschef och titta på organisationen, vi vet inte hur den kommer se ut nu. Vi ska ta en diskussion internt och sätta en målbild, sen ska vi jobba framåt. Det är fakta.

Kommer Ingesson och Thomson få nya kontrakt?

– Jag säger ju att jag inte vet. Vi ska sätta oss med den nya landslagschefen och titta på det.

– Jag blir upprörd när det skrivs felaktig fakta om mina medarbetare. Det är två människor med kött och blod som sitter och läser det här. Hur tror du att de känner sig?

”Vi jobbar på det”

Tidigare i dag sa Daniel Fåhraeus till Aftonbladet att en ny landslagschef kan presenteras i dag. Men han vet i skrivande stund inte om allt blir klart i dag.

– Vi jobbar på det, jag vet inte om det håller. Det är i slutskedet, säger Fåhraeus.

– Jag hoppas göra klart inom kort.

KLIPP: Experten om kaoset: ”Låt åkarna bestämma framtiden” (31 mars 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Experten: ”Låt åkarna bestämma framtiden”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer