Stina Nilsson avstår helgenst tävlingar. Foto: Bildbyrån

Stina Nilsson står över Lillehammer

Publicerad

Stina Nilsson står över helgens världscuptävlingar i Lillehammer. Sprintstjärnan finns inte med i truppen som presenterades idag. – Det är hennes ursprungliga tävlingsplan, säger tränaren Magnus Ingesson till SVT Sport.

Världscupshelgen i Lillehammer består av distanslopp, med skiathlon och säsongens första stafett. Programmet gör att flera rena sprintåkare, som exempelvis Teodor Peterson, stannar hemma.

Detsamma gör flera åkare som satsar på både sprint och distans. En av dem är regerande sprintcupmästarinnan Stina Nilsson, finalfemma i sprintpremiären i Ruka.

– Det är en del av hennes ursprungliga tävlingsplan. Lillehammer är en helg som hon väljer att avstå för att kunna träna mot Davos, Planica och sen mot touren (Tour de Ski).

Nilsson om skadorna: ”Ändå kul med lite utmaningar” (28 november 2019)

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stina Nilsson om skadorna: ”Ändå lite kul med utmaningar” Foto: SVT

Sex damer och sex herrar representerar det svenska landslaget på världscupen i Lillehammer den 7–8 december.

– Mer traditionella åkare går ju inte i Planica, så efter Davos får de en och en halv till två veckor där de kan träna inför touren.

Jonna Sundling, tvåa i sprinten i Ruka, väljer däremot att åka till Lillehammer.

Sundling tvåa i premiären: ”Fasen jag måste framåt” (29 november 2019)

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Jonna Sundling kom tillbaka – och slutade två i VC-premiären Foto: Bildbyrån

– Jonna har åkt bra på de längre loppen i både Gällivare och Ruka och vill fortsätta få till fler distanslopp. Däremot åker hon hem efter lördagens skiathlon och är alltså inte aktuell i stafettlaget, säger Ingesson i ett pressmeddelande.

I herrtruppen dyker två åkare upp som inte var med i Ruka.

– Daniel Richardsson, Hudiksvalls IF och Filip Danielsson, SK Bore, plockas in efter fina insatser i premiären i Gällivare.

Här är hela truppen

Visa

Damer:

Charlotte Kalla, Piteå elit, Frida Karlsson, Sollefteå SK, Moa Lundgren, IFK Umeå, Elina Rönnlund, IFK Umeå, Evelina Settlin, Hudiksvalls IF, Jonna Sundling, Piteå elit.

Herrar:

Jens Burman, Åsarna IK, Filip Danielsson, SK Bore, Axel Ekström, IFK Mora SK, Calle Halfvarsson, Sågmyra SK, Daniel Richardsson, Hudiksvalls IF, Björn Sandström, Piteå elit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer