Johanna Ojala. Foto: TT

Experten: ”Har inte råd att hålla på att släcka bränder”

Uppdaterad
Publicerad

Flera av de svenska åkarna hade dåliga skidor, och Sveriges vallachef Anders Niemi säger till SVT Sport att det inte var deras bästa dag.
SVT:s expert Johanna Ojala vill nu se att det kommer åtgärder från ledningshåll.
– Det är liksom ett år till VM, säger hon.

Både den här helgen och förra helgen kantades av vallamissar. SVT Sports expert Johanna Ojala är inne på att det hänger ihop med den turbulens som funnits, och som enligt källor till SVT Sport fortfarande finns, inom längdförbundet.

– Det är som att det hänger i, utifrån sett får man den känslan. Man är sen på bollen. De tillsätter en vallachef på sensommaren/höst och får in nya vallare på laget och man ska jobba ihop, säger hon i Vinterstudion.

– Man är på efterskott känns det som. Man är inte där framme och kanske driver den här utvecklingen och man får släcka lite bränder. De här bränderna har vi inte råd att hålla på att släcka, det är liksom ett år till VM.

Nu tycker Ojala att det krävs att förbundet tar ett helhetsgrepp.

– De som är mitt i det har svårt att kanske ta de här stora greppen. Man måste se på det här i ett mycket större perspektiv i från ledningshåll. Det finns en hel del att göra för att sätta de här röda trådarna och få en strategi som ska hålla ett bra tag framöver.

KLIPP: Sprintdamerna besvikna efter nytt vallafiasko

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer