Calle Halfvarsson och Sergej Ustiugov. Foto: BILDBYRÅN

Ustiugov gör comeback i Davos: ”Han känner fortfarande av skadan”

Publicerad

Ryske längdskidåkaren Sergej Ustiugov har missat de tre första världscuphelgerna – men nu är 26-åringen redo att tävla igen.
– Han känner fortfarande av skadan och vi vet inte riktigt vad han kan prestera i tävlingen, säger Rysslands landslagstränare Markus Cramer

Det var under ett höghöjdsläger i Val Senales i slutet av oktober som den ryske stjärnan föll illa och bröt tummen. Han opererade in spikar i fingret och har tvingats avstå de tre inledande världscuphelgerna.

– Han har tränat varje dag men bara med en stav. Det svåraste just nu är att träna styrka, det är det största problemet. Men vi siktar ju mot VM med honom, det är viktigast, berättade Markus Cramer tidigare för SVT Sport.

Men när världsdcupen nu fortsätter i Davos, Schweiz, i helgen gör Ustiugov comeback.

– Ja, han kommer tävla. Men han kanske bara köra 15 km fristil, säger Cramer till SVT Sport.

Foto: Bildbyrån

– Han känner fortfarande av skadan och vi vet inte riktigt vad han kan prestera i tävlingen. Det här blir det första steget för honom att komma tillbaka till tävlingsform efter skadan.

Ustiugov visade klass under inledningen av fjolårssäsongen, men fick sedan inte delta i OS i Pyeongchang då Ryssland var portade från spelen. Säsongen dessförinnan vann han Tour de Ski, och han tog även dubbla VM-guld i Lahtis samma säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer