Viktor Thorn lägger av. Foto: Bildbyrån.

Viktor Thorn lägger av: ”Alla resor har sitt slut”

Uppdaterad
Publicerad

Viktor Thorn lägger skidorna på hyllan, meddelar han på Instagram.

24-åringen har länge slitit med ryggskador.

– Ett tufft beslut då skidorna har varit en stor del av mitt liv, skriver Thorn.

Den 24-årige skidåkaren har länge haft problem med ryggen. Tillsammans med andra skidåkare som Hanna Falk, Jens Burman och Charlotte Kalla har han velat uppmärksamma ryggproblemen som längdskidåkare drabbas av.

– Jag skulle kunna räkna upp ett tiotal personer som har allvarliga problem med ryggen. Nu känns det som halva landslaget har ryggproblem, sa Viktor Thorn då.

Men nu meddelar Thorn att han lägger av med längdskidåkningen.

– Alla resor har sitt slut och så även denna. Det har blivit dags för mig att lägga skidorna på hyllan. Jag har slitit med en krånglande rygg i snart fem år och har kommit till det skedet att jag känner att det inte längre är värt att lägga ner all tid, skriver han på sin Instagram.

Motivationen har försvunnit

– Motivationen till att träna så hårt som de krävs och drivkraften till att utvecklas har sakta försvunnit när ryggen har motarbetat mig, skriver han.

– Ett tufft beslut då skidorna har varit en stor del av mitt liv under så lång tid så känns detta beslut ändå rätt, skriver Viktor Thorn.

Han meddelar också att SM-tävlingarna i Kalix denna vecka blir hans sista som elitskidåkare.

ARKIV: Thorn efterlyser utredning efter ryggproblem (3 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.