Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se raseriet efter stavbrottet: ”Frågade vad fan han höll på med”

Svensk ilska mot stjärnan: ”Frågade vad fan han höll på med”

Uppdaterad
Publicerad

Karl-Johan Westberg bröt båda stavarna i en dramatisk kvartsfinal.
Ilsken skällde han ut ryske stjärnan Aleksander Bolsjunov efteråt.
– Jag trodde att det var han som sparkade av staven så jag frågade vad fan han höll på med, säger Westberg till SVT Sport.

Först fick svensken ena nederdelen av staven avtrampad av amerikanen Kevin Bolger, men lyckades ändå hänga med i täten.

Sedan bröt han den andra staven i sista kurvan när Aleksander Bolsjunov klev förbi.

Westberg blev utslagen i kvartsfinal – och var förbannad efteråt.

– Det kändes extremt bra, men så sparkar någon av staven för mig bakifrån. Det är jävligt surt såklart, men jag visste att det bara var upploppet kvar och försökte få en bra kurva på slutet. Då kör jag ihop med Bolsjunov och blir av med andra staven också. Jäkligt irriterande. Det var att den första staven gick av som förstörde alltihop.

Vad hann du tänka i de situationerna?

– Jag försöker hålla fokus och tycker att jag är bra på att bara köra på. Att köra med en och en halv stav går ofta ganska bra, men att åka med två halva stavar var svårt.

”Inget jag är stolt över”

Vad har du och Bolsjunov sagt till varandra?

– Jag trodde att det var han som sparkade av den första staven, men jag vet inte om det var så. Jag frågade på engelska vad fan han höll på med. Det är onödigt. Att bete sig som någon jävla... jag får försöka samla mig snabbare för det är onödigt att hålla på med såna grejer efteråt. Det är inget jag är stolt över.

– Det är oschysst och jättefult att sparka av en stav bakifrån. Man kan undvika sånt. Men den andra staven innan upploppet var helt mitt fel så det kan jag inte säga någonting om.

I Ryssland är tonläget det samma men mot Westbergs och andra svenska åkares beteende över lag.

– När något händer de svenska männen lipar de alltid, jag förstår inte, säger den ryska tränaren, Marcus Cramer, till Sportbladet.

– Jag kan inte förstå. Det är samma sak med Halfvarsson (Calle), de lipar alltid. Det händer för alla åkare. Brutna stavar, krascher – det är en del av spelet i sprint. Men jag förstår inte varför de svenska männen alltid lipar, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer