Luleå fortsatt på vinnarspåret

Det var åtta år sedan sist. I den första matchen sedan 2007 mellan Malmö och Luleå var det gästande Luleå som var numret större. Bortalaget vann med 3-2 efter straffar och tog därmed sin andra raka seger.

Efter en trög säsongsinledning och fem förluster på åtta matcher tycks Luleå ha hittat formen.

Lördagens islossning och vinst med 7-4 mot HV71 följdes under tisdagen upp med ytterligare seger när laget gästade Malmö.

Det var dock hemmalaget som fick ett gyllene läge att ta tag i matchen, hela tre numerära överlägen på bara 14 minuter i den första perioden.

Malmö hade dock svårt att skapa några riktiga farligheter och var ineffektivt, vilket Luleå däremot inte var.

När gästerna i den första periodens slutskede för första gången i matchen fick möjlighet att spela en man mer kom också ledningsmålet. Efter en fin spelvänding kunde Lucas Wallmark servera Jacob Lagacé som satte 1-0 för bortalaget.

Harju avgjorde

När Malmö återigen tappade folk i anfallszon kunde den kanadensiske backen Brendan Mikkelsen utöka ledningen i den andra perioden.

Men hemmalaget kom tillbaka och både reducerade och kvitterade i den tredjeperioden. Efter en mållös förlängning fick matchen till slut avgöras på straffar.

Där blev Johan Harju hjälte för Luleå när han satte den enda straffen och såg till att bortalaget tog andra raka segern.