Tisdagens seger var den 41:a i karriären för amerikanskan. Foto: Bildbyrån.

Shiffrin historisk – öppnat året med fem raka segrar

Mikaela Shiffrin vann överlägset i världscupslalomen i Flachau – och blev samtidigt första kvinna att inleda ett år med fem raka segrar.

Tisdagens seger, som var den 41:a i karriären, innebar att Shiffrin slog Vreni Schneiders rekordstart från 1989. Dessutom tangerade amerikanskan rekordet för flest världscupsegrar för en 22-åring.

– Det är fantastiskt. Jag tänkte inte på den 41:a segern, jag tänkte bara på att åka den här tävlingen som att det var den sista, konstaterade Shiffrin efter tävlingen.

Amerikanskan inledde med ett ganska blekt förstaåk, men imponerade desto mer i det andra: snabbast åktid och en segermarginal på nästan sekunden före Österrikes Bernadette Schild.

Mikaela Shiffrin leder nu totala världscupen på imponerande 1 381 poäng efter bara 19 av 38 tävlingar. För fyra år sedan räckte 1 371 poäng för att vinna hela cupen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer