Bea Malecki jublar efter att ha besegrat Duda Santana på UFC-galan i Globen i juni 2019. Foto: Bildbyrån

Obesegrade UFC-svenskan Bea Malecki går ny match

Uppdaterad
Publicerad

Obesegrade UFC-fajtern Bea Malecki, 29, är klar för en ny match.

Den 10 oktober ställs hon mot amerikanskan Tracy Cortez, vilket sajten MMA Junkie först rapporterade.

Enligt källor till SVT Sport stämmer uppgifterna.

Den förra SM-, EM- och VM-guldmedaljören i thaiboxning Bea Malecki gjorde sin MMA-debut 2017 och har radat upp fyra raka segrar varav två i UFC, världens främsta MMA-organisation.

Hon gick sin senaste match den 14 mars i Brasilien när hon besegrade venezuelanskan Veronica Macedo på poäng inför tomma läktare.

– Det har varit en galen vecka. Vi visste inte om galan skulle bli av eller inte, sade hon då.

Förra sommaren gjorde hon UFC-debut inför ett kokande Globen och vann då via submission i andra ronden mot brasilianskan Duda Santana.

Har sju raka segrar

Maleckis kommande motståndare Tracy Cortez, 26, har vunnit sju av sina totalt åtta proffsmatcher – varav sju vinster på rad – och har tidigare gjort en match i UFC. Mest anmärkningsvärt på pappret är längdskillnaden, Malecki mäter 180 centimeter jämfört med motståndarens 165.

Matchen kommer att ske i bantamvikt (61,2 kilo) på en UFC-gala den 10 oktober, men det är fortfarande oklart på vilken plats även om mycket tyder på att UFC kommer att arrangera en ny serie galor på ”Fight Island” i Förenade Arabemiraten.

Sajten MMA Junkie var först med att rapportera om Maleckis fajt, som inte har blivit officiell från UFC:s håll än. Men även källor till SVT Sport bekräftar uppgifterna.

SE OCKSÅ: ”The Mauler” föll tungt i UFC-comebacken (26 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.