Bea Malecki föll i nattens MMA-match. Foto: Bea Malecki

Bea Malecki efter UFC-förlusten: ”Jag slog sönder henne”

Uppdaterad
Publicerad

Svenskan Bea Malecki förlorade i natt en tuff MMA-match mot Leah Letson i realityserien The Ultimate Fighter. Den KTH-utbildade maskiningenjören från Stockholm tror att det här bara är början på en lång proffskarriär.

– Jag gjorde en bra match. Hon såg ut som en zombie när matchen var slut, säger hon till SVT Sport.

Bea Maleckis pannben och fina boxningsteknik räckte inte till i MMA-matchen mot amerikanskan Leah Letson.

Svenskan förlorade kvartsfinalen i Ultimate Fighter på enhälligt domslut. En vinst hade inneburit att fjäderviktaren (66 kg) Malecki tagit ett steg närmare ett exklusivt kontrakt med UFC, världens främsta MMA-organisation.

Hon började matchen övertygande och plockade poäng tack vare fin stående teknik. Men amerikanskan tog över matchen alltmer tack vare sin starka brottning.

– Jag hade vunnit om jag bara hade klarat av hennes brottning, säger Malecki till SVT Sport.

Resan har bara börjat

27-årige Bea Malecki har gjort en remarkabel resa. Hon började träna MMA för två år sedan. Sedan dess har idrottskarriären gått spikrakt uppåt.

Maleckis tävlingserfarenhet från thaiboxningen, där hon hunnit gå 20 matcher, bidrog definitivt till hennes prestation i matchen mot Letson.

Hon är positiv och blickar framåt.

– Nu har jag en skada i handen som håller på att läka. Men jag känner att jag har bevisat för mig själv att jag hör hemma på den höga nivån.

Stockhomaren Malecki påpekar att hon har samlat på sig bra erfarenheter av att kastas in i hetluften och få en glimt av den tuffa och krävande UFC-världen.

Tror på ryssen

– Man lär sig så mycket utöver stående fajting och brasiliansk jiujitsu som vi tränar mest på Allstars i Stockholm. Mer vapen i arsenalen.

Frågan är bara om hon kan bli den MMA-stjärna som Sverige saknar på damsidan.

– Jag är på väg upp. Jag får höra att jag gör bra och underhållande matcher. Det känns bra.

I helgen är det dags för den största MMA-matchen i historien. Den kontroversielle MMA-stjärnan från Irland, Conor McGregor, tar sig an den tuffe obesegrade ryssen Khabib Nurmagomedov på galan UFC229 i Las Vegas. Malecki har självklart inte missat den stundande supermatchen.

– McGregor är svår att tippa mot eftersom han gjort saker som ingen annan klarat av. Men jag tror faktiskt att Nurmagomedov lyckas brotta ner irländaren och vinna efter fem ronder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.