MMA-stjärnan Conor McGregor säger att han kommer att boxas mot Manny Pacquiao. Foto: Bildbyrån

Conor McGregor: ”Jag kommer att boxas mot Manny Pacquiao härnäst”

Uppdaterad
Publicerad

MMA-stjärnan Conor McGregor, 32, har tröttnat på att han inte får matcher av UFC.

På Twitter avslöjar han nu sina nya framtidsplaner.

”Jag kommer att boxas mot Manny Pacquiao i Mellanöstern härnäst”, skriver han.

När irländaren gjorde comeback i januari och besegrade veteranen Donald ”Cowboy” Cerrone på bara 40 sekunder lovade han samtidigt att 2020 skulle bli en ”comebacksäsong” där han gick tre eller fyra matcher.

Sedan kom coronapandemin, och McGregor har inte varit i oktogonen sedan dess.

Men det är inte för att han inte har velat.

”Trist att det slutade såhär”

På Twitter har 32-åringen nu lagt ut privata konversationer med UFC-presidenten Dana White där han ber om att få gå matcher i såväl maj, augusti som i slutet av 2020.

– Bara tre veckor efter min senaste match, som drog rekordsiffror, kampanjade jag för ännu en match, som UFC vet om blir en kassasuccé. Vad trist att min säsong slutade såhär, skriver McGregor i inlägget, tillsammans med skärmdumparna.

Han fortsätter:

– Jag pushade verkligen för min säsong. Erbjöd mig att möta flera olika motståndare, på flera olika datum. En efter en.

– Men nu har det hunnit rinna mycket vatten under broarna. Vem fan bryr sig. Jag kommer att boxas mot Manny Pacquiao i Mellanöstern härnäst.

Managern bekräftar förhandlingar

MMA-stjärnans manager Audie Attar bekräftar för ESPN att man ligger i ”allvarliga förhandlingar” med boxningslegendaren Pacquiao, men säger att ingenting är helt klart.

Han säger att UFC har gått med på idén och att en sådan match i så fall äger rum i december eller januari. Planen är sedan att McGregor återvänder till UFC.

För tre år sedan, i augusti 2017, gick McGregor upp mot obesegrade Floyd Mayweather Jr. som är en av historiens främsta boxare. Den gången förlorade han på teknisk knockout i tionde ronden.

ARKIV: Conor McGregors galna comeback – vann på 40 sekunder (19 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.