MMA-världens största stjärna, irländaren Conor McGregor, gör comeback i UFC den 18 januari. Foto: TT

Inför McGregors comeback: ”Han har aldrig sett bättre ut”

Uppdaterad
Publicerad

MMA-världens största stjärna, 31-årige Conor McGregor, närmar sig sin comeback den 18 januari.

Nu undrar många om den skandalomsusade fajtern kan nå upp till forna glansdagar – hans tränare verkar i alla fall tro det.

– Jag kan ärligt säga att han aldrig har sett bättre ut än det här, skriver John Kavanagh på Twitter.

Irländaren har bara gått en MMA-match de tre senaste åren. Det var den 6 oktober 2018 när han förlorade titelmatchen i lättvikt (70,3 kilo) mot obesegrade mästaren Khabib Nurmagomedov. En match som slutade i skandalscener då ett stort slagsmål utbröt efter matchen var slut.

Den 18 januari i Las Vegas gör McGregor, som inte vunnit en MMA-match sedan hösten 2016, comeback mot amerikanen Donald ”Cowboy” Cerrone, 36.

”Cowboy” har gått 50 proffsmatcher i MMA (dubbelt så många som McGregor) och har UFC-rekorden för flest matcher (33), flest segrar (23), flest avslut (16), flest prestationsbonusar (18) och flest nedslagningar (20).

”Hoppas ni har bra platser”

Frågorna inför McGregors comeback är många.

Den största: Kan han någonsin uppnå samma status som hösten 2016 när han stod på topp och var världmästare i två olika viktklasser samtidigt?

– Den första januari avklarade vi vår sista tunga sparring innan vi åker till Vegas. Jag kan ärligt säga att han aldrig har sett bättre ut än det här. Och det var jag väldigt osäker på för ett halvår sedan. Hoppas att ni har bra platser för det här kommer att bli en riktig upplevelse, skriver stjärnans tränare John Kavanagh på Twitter.

Redo att hoppa in i titelmatch

Lite längre fram, den 18 april i New York, sätter mästaren Nurmagomedov sitt bälte på spel mot amerikanen Tony Ferguson, som har vunnit tolv raka matcher.

En match som har bokats fyra gånger tidigare, men alltid stoppats på grund av skador.

McGregor säger sig vara redo att hoppa in om så blir fallet den här gången också.

– Sannolikt kommer någonting att hända igen, och då är jag redo att gå en match om titeln, säger han till sin egen sajt The Mac Life.

McGregors kommande match mot Cerrone kommer att utspela sig i weltervikt (77,1 kilo) och avgörs söndag morgon den 19 januari, svensk tid.

ARKIV: Här släpps McGregor mot borgen (12 mars 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.