• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industrilokal i Bergsjödalen i Västra Götalands län med kraftig rökutveckling som följd, röken sprider sig i syd-sydvästlig riktning. Alla i området uppmanas att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Lyssna på Sveriges Radio för mer information. Industribrand i Bergsjön

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Förre mästaren Conor McGregor knockade Donald Cerrone bara 40 sekunder in i nattens stora UFC-match i Las Vegas. Foto: TT

Conor McGregors galna comeback – vann på 40 sekunder

Uppdaterad
Publicerad

MMA-stjärnan Conor McGregor, 31, är tillbaka – med besked.
Efter 15 månaders frånvaro vann irländaren på knockout bara 40 sekunder in i första ronden mot amerikanen Donald ”Cowboy” Cerrone i Las Vegas.
– I kväll ska jag fira men sedan kan vem som helst få samma behandling, säger han.

McGregor hade inför nattens fajt inte vunnit i UFC-oktagonen sedan i november 2016. Hans enda MMA-match de senaste tre åren – superfajten mot Khabib Nurmagomedov i oktober 2018 – slutade med förlust och skandalscener.

Superstjärnan såg ut att njuta av ögonblicket och av att vara tillbaka i rampljuset.

McGregor svingade direkt med sin farliga vänster, men Donald Cerrone duckade och gick in i clinch. I närkampen träffade irländaren hårt med axeln (!) flera gånger om vilket fick ”Cowboy” att blöda från näsan.

Efter bara 20 sekunder träffade den förre mästaren med en huvudspark som skakade om Cerrone rejält. McGregor fortsatte att ösa slag över ”Cowboy” som sjönk ihop på golvet varpå domaren bröt matchen.

Conor McGregor träffar med huvudspark efter bara 20 sekunder. Foto: TT

McGregors nya UFC-rekord

Inför 19 040 åskådare stod McGregor som segrare via teknisk knockout efter bara 40 sekunder – utan att själv ha blivit träffad en enda gång.

”Kungen är tillbaka”, konstaterade tv-kommentatorn Joe Rogan.

– Det känns väldigt bra att vara tillbaka. Nu har jag satt ett nytt rekord genom att vara den förste fajtern i UFC:s historia att vinna på knockout i tre olika viktklasser. Ingen annan har stoppat folk i olika viktklasser på det här sättet och det är jag väldigt stolt över, sade han i segerintervjun efteråt.

McGregor, som tidigare varit UFC-mästare i både fjädervikt (65,7 kilo) och lättvikt (70,3) gick nattens match i weltervikt (77,1 kilo).

Han har beskrivit 2020 som en ”säsong” där han vill gå tre till fyra matcher och återta MMA-tronen.

– Jag gillar den här viktklassen. Nu tog jag mig ur den här matchen oskadd och känner mig i bra form, men det finns fortfarande arbete att göra för att ta mig tillbaka dit jag en gång var.

McGregor och Cerrone omfamnas efter matchen. Foto: TT

Cerrone tänker fortsätta

36-årige Donald Cerrone, som är känd för att vara något trögstartad, hann aldrig komma in i matchen utan blev helt överkörd.

– Han överraskade mig när han träffade mig med axeln, jag har aldrig sett något liknande. Jag fick spö helt enkelt, synd att det gick så fort bara, säger ”Cowboy”.

Publikfavoriten har nu förlorat sina tre senaste matcher på knock.

– Men jag älskar den här sporten och kommer att fortsätta. Jag är okej, säger han.

Conor McGregor har hintat om att han vill gå match igen redan i mars eller april. Han har bland annat erbjudit sina tjänster att hoppa in i en titelmatch i lättvikt ifall någon av Khabib Nurmagomedov eller Tony Ferguson skulle skada sig inför deras planerade möte i New York den 18 april.

KLIPP: McGregor tröstade motståndarens 82-årig farmor

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Conor McGregor tröstar motståndarens farmor, 82-åriga Jerry Cerrone. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer