MMA-stjärnan Conor McGregor gör comeback i helgen efter 15 månaders inaktivitet. Foto: TT

Conor McGregor tillbaka efter skandalen: ”Har vänt blad i livet”

Uppdaterad
Publicerad

Inför sin senaste match, i oktober 2018, flippade han fullständigt inför mediakåren.
Men inför helgens stora comeback var det en lugn, fokuserad och artig Conor McGregor som dök upp på nattens presskonferens.
– Jag är på en bra plats i livet och tacksam över att vara tillbaka, säger irländaren.

MMA-världens största stjärna är tillbaka.

Söndag morgon, svensk tid, kliver Conor McGregor upp i UFC-oktogonen för första gången på 15 månader när han möter amerikanen Donald ”Cowboy” Cerrone.

Hans första match sedan skandalscenerna mot mästaren Khabib Nurmagomedov i oktober 2018. Ett lågvattenmärke i sportens historia som resulterade i långa avstängningar för båda herrarna.

Sedan den matchen, som blev den pengamässigt största i MMA-historien, har det varit mörka rubriker för McGregor utanför tävlingsmattan. Bland annat dömdes han för misshandel efter att ha slagit till en man på en bar förra våren, och har också stått anklagad för sexuella övergrepp, något han konsekvent nekat till.

– Jag är glad över att sitta här och ser fram emot att bjuda fansen på show, sade han direkt på nattens stora presskonferens i Las Vegas.

”Har vänt blad i livet”

En lugn och samlad McGregor klädd i en mörk kostym möttes av stort jubel från publiken.

Första frågan handlade om hur 31-åringen haft en annan inställning till comebacken jämfört med matchen mot Nurmagomedov 2018. På den presskonferensen betedde sig irländaren maniskt, hotade sin motståndare och drack whisky helt öppet bara ett par dagar före matchen.

– Det här är en helt ny match med nya omständigheter. Jag har gått igenom saker som format mig som människa. Jag är mycket mer fokuserad och medveten i dag. Men jag är fortfarande samma lilla kille från Dublin, Irland som siktar mot stjärnorna och försöker att göra saker som ingen annan fajter gjort förut, säger han.

– Ibland måste man gå igenom vissa saker i livet för att förstå vad som är viktigt. Jag har vänt blad i livet och har en helt annan energi.

Reporter buades ut

Rent sportsligt säger McGregor, som inte vunnit i UFC sedan 2016 och därefter bara gått en match, att han känner sig bättre än någonsin tidigare.

– Det är ingen som kan röra mig just nu. Jag har lyft den här sporten till statusen den har i dag. Nu ska jag gå in och påminna världen om vem jag är.

Vid ett enda tillfälle under nattens presskonferens lyftes frågan om den pågående utredningen mot McGregor för sexuella övergrepp. Publiken buade då högljutt. McGregor själv satt tyst medan hans motståndare bad reportern att byta ämne. UFC:s president Dana White, som höll i presskonferensen, sade att McGregor redan besvarat frågorna i en lång intervju med ESPN dagen innan.

En märkbart irriterad McGregor nekade i ESPN-intervjun till anklagelserna och svarade:

– Jag försöker verkligen att ha tålamod, även om det är svårt. Tids nog kommer sanningen att avslöjas. Just nu är jag bara fokuserad på att vinna UFC-bältet igen och försöker tänka positivt. Jag ber en bön för alla dom som försöker skada mig på det här sättet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer