Conor McGregor presenteras inför matchen mot Donald Cerrone i Las Vegas. Foto: Bildbyrån

Tränaren: ”McGregor går match igen före sommaren”

Uppdaterad
Publicerad

MMA-stjärnan Conor McGregor, 31, har lovat att vara aktiv det här året.

Och efter succécomebacken i helgen verkar han snart vara tillbaka.

– Han kommer definitivt att tävla igen före sommaren, säger tränaren John Kavanagh till ESPN.

Efter 15 månaders frånvaro gjorde Conor McGregor comeback genom att vinna på knockout efter bara 40 sekunder mot amerikanske rekordmannen Donald ”Cowboy” Cerrone.

Hans fans lär inte behöva vänta lika länge på nästa fajt.

Irländaren har lovat att gå tre eller fyra matcher under 2020 i ett försök att åter bli UFC-mästare, och nästa fajt kan ske så snart som i mars eller april.

Frågan är vem som blir hans nästa motståndare. UFC:s president Dana White vill se ett returmöte mot mästaren i lättvikt, Khabib Nurmagomedov. Men ryssen har sin nästa match, mot Tony Ferguson, bokad till 18 april och efter det väntar den heliga fastemånaden ramadan.

”Varför annars banta?”

Tränaren John Kavanagh ser helst ett möte mot amerikanen Justin Gaethje ”inom ett par veckor” från Nurmagomedovs titelmatch.

– Då är Conor inne på samma tidslinje för att möta vinnaren i den matchen ett par månader efter det, säger han till ESPN.

Kavanagh vill också att McGregor – som tidigare varit UFC-mästare i både fjädervikt (65,7 kilo) och lättvikt (70,3) – fortsätter att tävla i weltervikt (77,1 kilo) om det inte står ett mästarbälte på spel.

– Varför skulle han annars banta ner sig? Men när den stora titelmatchen kommer kan han banta de sista sju kilona.

Andra tänkbara motståndare för McGregor är till exempel en tredje match mot rivalen Nate Diaz, en titelmatch mot mästaren i weltervikt Kamaru Usman eller ett möte med publikfavoriten Jorge Masvidal som besegrade Diaz i november.

KLIPP: McGregor tröstade motståndarens 82-årig farmor

KLIPP: Här vinner han comebacken på 40 sekunder (19 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.