Alexander ”The Mauler” Gustafsson och Jon Jones. Grafiker: Kim Hägglund Foto: BILDBYRÅN

Så var fajten mellan ”The Mauler” och Jon Jones

Publicerad

Den svenska MMA-fajtern Alexander ”The Mauler” Gustafsson förlorade nattens titelmatch mot amerikanen Jon Jones.
SVT Sports reporter Petter Öhrling var på plats i Los Angeles och direktrapporterade.

SVT rapporterade · Följ Gustafsson mot Jones här

21.10
Hej på er! Här kommer jag att direktrapportera från nattens stora UFC-gala i The Forum i Los Angeles. Jag sätter i gång runt midnatt svensk tid när galan drar i gång, men skruvar förstås upp tempot extra mycket när det är dags för de två svenskmatcherna.

Först ut är skåningen Ilir Latifi, rankad femma i världen bland utmanarna till mästarbältet i lätt tungvikt, som möter amerikanen Corey Anderson, rankad tia. Den matchen uppskattas börja omkring 04.45 svensk tid.

Omkring 06.00 är det dags för galans huvudnummer, returmötet mellan legendaren Jon Jones och svenske Alexander "The Mauler" Gustafsson. Deras första möte i Toronto 2013 blev en MMA-klassiker och ingen har pressat amerikanen lika hårt som Gustafsson. Fansen röstade senare fram matchen till den bästa i hela UFC:s historia. Vi får hoppas på något liknande den här gången.
21.25
Här kan ni se mitt reportage om "The Mauler" som gick i Sportspegeln den 23 december, alltså dagen före nyheten om att hela galan flyttades från Las Vegas till Los Angeles. Scrolla till 13.12 in i sändningen.

Sportspegeln - Sön 23 dec 19.00

SVT PlaySe dina favoritprogram när du vill i SVT Play - fri television på nätet.
21.25
Mer läsning och tittning för er som vill tagga till inför matchen:

The Mauler inför fajten: ”Han är en fuskare”

SVT SportSent under torsdagskvällen svensk tid var det presskonferens mellan Alexander ”The Mauler” Gustafsson och Jon Jones inför helgens UFC-titelmatch i lätt tungvikt. Frågorna om amerikanens positiva dopningstest överskuggade då själva matchen. – Han är en fuskare, säger Gustafsson självsäkert.
21.25
Och här den sista rapporten från Los Angeles inför nattens titelmatch:

”The Mauler” markerade mot dopning i natt

SVT SportStjärnornas sista möte inför nattens stora titelfajt i UFC. Då passade Alexander ”The Mauler” Gustafsson på att skicka en tydlig passning till ärkerivalen Jon Jones. Svensken klev upp på scenen vid invägningen med en tröja där ordet ”doping” var överkryssat.
21.34
Håll också utkik på SVT Sports Instagram-konto för rörligt material från galan.
21.45
Vart ser man matchen?
Dan: Själva matchen går att se på Viaplay om du har ett sport- eller totalpaket. Det är ingen pay-per-view och kostar alltså inget extra utöver det.
22.00
Nu ska jag ta mig genom trafiken här i Los Angeles och bege mig till The Forum. Hörs igen när galan drar i gång.
23.56
Nu är jag på plats i arenan. Snart dags för galan att dra i gång!
00.30
I galans första match, av totalt 13, besegrar Montel Jackson sin motståndare Brian "Boom" Kelleher via strypning (D'arce choke). Tidpunkt 3.20 in i rond ett. Jackson träffade med en armbåge som fick Kelleher att gå i golvet, sen kopplade han ett grepp om huvudet och tvingade Kelleher att klappa.
00.37
Nu dags för Siyar Bahadurzada som vissa kanske minns från hans galna 42-sekundersknock mot Paulo Thiago i Globen 2012. Han har avslutat totalt 15 matcher i första ronden. Han möter amerikanen Curtis Millender.
00.38
vilken kanal
Själva matchen går att se på Viaplay om du har ett sport- eller totalpaket. Det är ingen pay-per-view och kostar alltså inget extra utöver det.
00.39
Hej Petter. Jones gör väl som många andra och försöker skaffa sig själv bättre förutsättningar. Hans dumhet är att det spiller över så det syns inför och efter matcher. Klantarsel! Jag tänker att doping och regelbrott finns inom otroligt många idrotter/sporter. Idrotts- och sportutövare försöker med det mesta för att förbättra.

Kärnan i fuskfrågan ligger inte hos den enskilda fuskaren. Kärnan ligger i hur omvärlden förhåller sig till fusk. Historien visar att moral och värderingar är flyktiga generation för generation. Varje generation börjar nästan om från noll verkar det som. Fusk är utbrett i samhället. Så idiotiskt att ge sig på en enskild fuskare. Det är som att alla lider av allvarligt utbredd dumhet varje gång nån fuskare upptäcks. Foök lackar på den enskilda fuskaren som ertappats, klagar lite i sociala medier och sen är det en ny dag. En dag där man själv fuskar med VAB, svartjobb eller tränger sig före i kön.

Kroppsfuskaren-Jones kommer möta Gustafsson eftersom omvärlden vill det. Så är det bara. Bara att acceptera. Sluta gnäll på fusk om du själv inte är beredd på att att verkligen göra något åt problemen med fusk från grunden där du kan börja med ditt eget beteende t.ex.

Calle
01.02
I galans andra match vinner Curtis Millender på enhälligt domslut (29–28, 29–28, 30–27) i en underhållande match mot Siyar Bahadurzada.
01.28
Wow! Brutal knockout i galans tredje match. Den ofta spektakuläre Uriah Hall sänker Bevon Lewis med en klockren högerkrok 3.28 in i tredje ronden. Det tar ett tag innan Lewis reser sig upp, men nu står han för egen maskin. Hall visade respekt och vägrade att fira segern.
01.28
Hall har nu avslutat sin motståndare i 13 av sina totalt 15 segrar i karriären. 12 har varit knockouts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer