Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anthony Johnson. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Förre UFC-stjärnan Anthony ”Rumble” Johnson död – blev bara 38 år gammal

Uppdaterad
Publicerad

MMA-världen har sorg.

Förre UFC-fajtern Anthony ”Rumble” Johnson har gått bort – bara 38 år gammal.

– Det är tragiskt. 38 år är verkligen ingen ålder. Han slog hårdast i divisionen helt klart. Vila i frid, säger Alexander Gustafsson till SVT Sport.

”Vila i frid, min broder. Vilken person han var, Rumble kommer att vara saknad”, skriver den förre UFC-mästaren Daniel Cormier på Twitter.

För den svenska publiken är han mest känd för sin match mot Alexander Gustafsson inför 30 000 åskådare på Tele2 Arena 2015. En match som Anthony Johnson vann på teknisk knockout drygt två minuter in i den första ronden.

– Det är tragiskt. 38 år är verkligen ingen ålder. Han slog hårdast i divisionen helt klart. Vila i frid, säger Gustafsson till SVT Sport.

Johnsons matchfacit i MMA är 23 segrar (17 via knockout) och sex förluster. Han var känd som en av sportens största knockoutartister och har två gånger utmanat om UFC-titeln i lätt tungvikt, 2015 och 2017, men båda gångerna slutade med förlust mot Daniel Cormier.

Anthony Johnson och Alexander Gustafsson på en presskonferens inför deras match på Tele2 Arena 2015. Foto: Bildbyrån

”Har kämpat mot en sjukdom”

Under de senaste åren har Johnson tävlat i den konkurrerande MMA-organisationen Bellator och för lite mer än ett år sedan var tanken att han skulle gå en match om titeln, men ”Rumble” tvingades dra sig ur på grund av hälsoproblem.

– Rumble går igenom vissa hälsoproblem just nu, det är väldigt tråkigt. Jag tror att jag vill att alla ska be för honom. Be för Anthony, sa hans tränare Ali Abelaziz i en intervju med ESPN då.

Under söndagskvällen kom beskedet att han gått bort – bara 38 år gammal.

”Johnson har kämpat mot en sjukdom under en längre tid”, skriver den väl ansedda MMA-journalisten Ariel Helwani på Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.