Ilir Latifi klar för ny fajt i ny viktklass. Foto: Bildbyrån

Ilir Latifi klar för ny UFC-fajt

Uppdaterad
Publicerad

Ilir Latifi, 36, har gått upp en viktklass i Ultimate Fighting Championship, UFC.

Nu är ”Lyftkranen från Rosengård” klar för en ny fajt.

Den 8 februari går Latifi upp i oktogonen mot amerikanen Derrick Lewis, 34, på dennes hemmaplan i Houston.

Efter två raka förluster i lätt tungvikt har Ilir Latifi bestämt sig för att gå upp en viktklass till tungvikt.

Som nykomling i divisionen ställs den 36-årige fajtern mot tuffast tänkbaka motstånd i form av amerikanen Derrick Lewis, som är rankad femma i världen bland utmanarna till mästarbältet i UFC. Det meddelar organisationen på sina sociala medier.

Så sent som i november förra året förlorade han en titelmatch mot Daniel Cormier. Lewis kallas för ”The Black Beast” och är en knockoutmaskin. Hans facit som MMA-proffs är 22 segrar, varav 18 via knockout.

Latifi, eller ”Lyftkranen från Rosengård” som han även kallas, är orankad i sin nya viktklass och slår ur underläge när han kliver upp i en ny viktklass.

Fajten kommer att äga rum i Houston den 8 februari, där Lewis är född och numera även bor. På den stjärnfyllda galan är huvudmatchen fajten mellan Jon Jones och den obesegrade utmanaren Dominick Reyes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.