Jon Jones spänner musklerna på invägningen inför UFC 235. Foto: TT Nyhetsbyrån

Jon Jones gör comeback på UFC-gala

Uppdaterad
Publicerad

Jon Jones har inte gått någon match sedan februari 2020.

Men nu gör han comeback.

Den 4 mars möter han Ciryl Gane i en match om tungviktsbälte.

– Jones är den bäste genom alla tider, säger UFC-bossen Dana White.

Jon Jones är en av de mest framgångrika i UFC-historien, med 26 segrar på 27 matcher. Bland annat har han två gånger besegrat Alexander ”The Mauler” Gustafsson i matcher om mästarbältet i lätt tungvikt.

Men det är snart tre år sedan han senast gick en match. Inte sedan den 8 februari 2020, då han försvarade mästarbältet i en match mot Dominick Reyes, har han klivit in i oktagonen.

Ska fajtas i Las Vegas

Därefter har han avsagt sig det bältet, och istället tagit sikte på mästarbältet i tungvikt.

Och nu får han en sådan chans. I dag meddelade nämligen UFC:s ordförande Dana White att Jon Jones den 4 mars kommer att möta Ciryl Gane i Las Vegas i en match om den åtråvärda titeln.

– Många, inklusive jag, anser att Jones är den bäste genom alla tider. Jon Jones har varit redo, villig och tillgänglig för att möta vem som helst. Han har inte brytt sig om vem det är, säger White, enligt nyhetsbyrån AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.