”The Maulers” nya förlust – domaren bröt i tredje ronden

Uppdaterad
Publicerad

Det vill sig inte för Alexander ”The Mauler” Gustafsson i titelmatcherna.

Skandalomsusade Jon Jones tog hem bältet i lätt tungvikt och är tillbaka på tronen efter sitt dopningsfall.

I tredje ronden bröt domaren matchen.

– Ett tufft slag för hela Sverige, säger Gustafsson till SVT Sport.

Tidigt i mittronden visade Jones varför hans nedtagningar är så fruktade. Amerikanen fick ner Gustafsson på mattan och därifrån kunde han göra processen kort.

Efter att Jones tagit Maulers rygg och matat med slag, så kallad ground-and-pound, gick domaren in och bröt. I efterhand visade de officiella domarkorten dessutom att Jones hade vunnit de inledande två ronderna hos alla tre domarna.

Därmed gick 31-åringen från Arboga för tredje gången på tre försök förlorande ur en titelmatch.

– Det är tufft. Ett tufft slag för hela Sverige skulle jag säga. Varken Ilir (Latifi) eller jag hade en bra dag i dag, säger han till SVT Sport och fortsätter:

– Men det är sport vi håller på med. Vi har känt stödet hela veckan och det har varit en otrolig resa.

”Nu ska jag läka ihop”

Gustafsson är däremot fast besluten att komma tillbaka till oktagonen.

– Nu ska jag läka ihop och sedan kör jag igång igen, säger han till SVT Sport.

För Jon Jones innebär det att han tog tillbaka bältet i lätt tungvikt. Det blev han av med efter att ha knockat Daniel Cormier i oktagonen i juli förra året, men sedan noterats för positivt dopningstest.

Direkt efter matchen tackade Jones sina nära – och gjorde en poäng av att han ville försvara bältet mot just Cormier. Dessutom bad han om ursäkt till den svenska reporter, Izabelle Kostic, som han hånade innan matchen.

Jones öppnar för returmatch

Jones hyllade samtidigt Gustafsson efter matchen och utesluter inte heller en tredje match mot ”The Mauler”.

– Han borde hålla huvudet högt och veta att han hör hemma bland de bästa i den här viktklassen. Jag vill se honom fortsätta utvecklas. Jag behöver Gustafsson. Jag behöver honom för att hålla mig på tårna. Om jag vet att det finns killar som honom där ute så håller det mig skarp. Vi borde mötas igen, säger Jones till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.