Lina Länsberg siktar på comeback efter graviditeten. Foto: Bildbyrån

MMA-fajtern väntar barn: ”Vill vara tillbaka om ett år”

Uppdaterad
Publicerad

MMA-fajtern Lina Länsberg väntar barn.

Hon tackade nej till en ny match – men vill vara tillbaka om ett år.

– Jag har ett mål, men det är klart att mycket kan hända på vägen, säger hon till SVT Sport.

Lina Länsberg gick sin senaste match i januari och det kommer dröja innan hon går en match igen. MMA-fajtern väntas nämligen få barn i mars.

– Det känns som världens mest naturliga grej, men jag är van vid att använda min kropp på annat sätt än att växa så det känns annorlunda, säger hon till SVT Sport.

”Mycket kan hända”

Hon fick nyligen en förfrågan om att gå en ny match, men fick av förklarliga skäl tacka nej. Siktet är nu på att kunna gå en match om ett år.

– Jag har ett mål, med det är klart att mycket kan hända på vägen. Alla kroppar reagerar olika men det är många fajters som kommit tillbaka snabbt och många har sagt att de blivit starkare och fått bättre kondition, säger hon och fortsätter:

– Det har varit extremt många kvinnliga idrottare som är och som varit gravida och det är väldigt inspirerande att se att man kan göra båda delarna.

MER MMA: Pannie Kianzad efter segern mot topp 15-rankade Correia (30 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.