Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sadibou Sy efter segern. Foto: Viaplay

Sadibou Sy skrev svensk MMA-historia – vann 10 miljoner kronor

Uppdaterad
Publicerad

Sadibou Sy levde upp till favoritskapet och besegrade Dilano Taylor via enhälligt domslut i nattens PFL-final.

För besväret fick han drygt 10 miljoner kronor – och blev dessutom förste svensk att ta hem en stor MMA-titel.

– Wow, för att vara ärlig så finns det så mycket jag vill säga, men det här tillfället är överväldigande. Jag har jobbat sedan 2002 för det här, att få stå här som mästare är en dröm, säger Sy till ESPN direkt efter matchen.

Sadibou Sy kontrollerade matchen, i alla fall till en början. Dilano Taylor hade svårt att komma i närheten av sin svenske motståndare som fick in några fina träffar i den första ronden.

Den andra ronden blev inte lika händelserik men det var ändå klar fördel för Sy som fick sin motståndare dit han ville utan att behöva förta sig alltför mycket.

Den tredje ronden var desto jämnare och mot slutet av matchen hettade det till när Taylor började få in fler och fler träffar.

Det såg verkligen ut som att en miljon dollar var på spel. Sy som vunnit de två första ronderna solklart började bli lite försiktig och bjöd in sin motståndare i matchen i de två avslutande ronderna.

Det skulle dock visa sig att han hade full kontroll på tillställningen – trots att det var första gången han gick fem ronder. När det tre domarnas beslut meddelades så var det enhälligt, 49–46, 49–46 och 49–46.

– Jag hade tränat för fem ronder även om jag hade velat avsluta matchen tidigare. Men han kom väl förberedd och visade upp en bra uthållighet, hatten av till honom. Han är en fantastisk kille och en fantastisk fighter, han kommer att komma tillbaka starkare, säger Sy.

PFL, eller Professional Fighting League, är en amerikansk organisation som växt mycket under det senaste året. Av många anses den vara näst störst efter UFC.

Klipp: Sadibou Sy kan skriva svensk MMA-historia

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sadibou Sys match i helgen är en av de största en svensk MMA-fajter någonsin varit inblandad i. Foto: SVT/PFL

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.