Latifi efter matchen mot Corey Anderson i Los Angeles i december förra året. Foto: Bildbyrån

Svenske UFC-stjärnan Ilir Latifi knockad i natt

Uppdaterad
Publicerad

Svenske UFC-stjärnan Ilir Latifi, rankad nia i världen i lätt tungvikt, blev knockad i nattens toppmatch mot världssjuan Volkan Özdemir.

Den längre schweizaren använde sin räckvidd och prickade svensken med en klockren vänsterkrok.

Domaren bröt matchen med 29 sekunder kvar av rond två.

Matchen skulle ha ägt rum redan i juni på galan i Globen, men den gången lämnade Latifi sent återbud på grund av en ryggskada. I stället flyttades matchen till nattens gala i Montevideo, Uruguay.

Latifi, 37, och Özdemir, 29, känner varandra väl efter att ha tränat tillsammans under fem veckor i Miami 2011.

– Då lärde vi känna varandra och sedan dess har vi alltid respekterat varandra. Vi har en vänskaplig relation, berättade svensken för SVT Sport i juni.

Den första ronden var jämn och efter bara en dryg minut använde Latifi sin brottning för att lyfta upp Özdemir och kasta honom ner i marken. Men schweizaren reste sig snabbt upp och fick sedan in fler och tyngre träffar i slagväxlingarna.

Golvades två gånger

Halvvägs in i den andra ronden träffade Özdemir med ett välriktat knä som golvade svensken. Det blev början på slutet för Latifi som såg allt tröttare ut i oktogonen.

I slutminuten av den andra ronden golvades Latifi på nytt av en klockren vänsterkrok. Halvsittande fick han ta emot ytterligare en smäll och då gick domaren in och bröt matchen. Özdemir utropades som segrare på knockout, tidpunkten var 4.31 in i rond två.

Latifi har nu förlorat två matcher på raken för första gången i karriären. Totalt har han 14 segrar och sju förluster som proffs. Hans senaste seger kom i februari 2018. Två av Latifis träningskamrater, stjärnorna Alexander Gustafsson och Jimi Manuwa, lade handskarna på hyllan efter att ha förlorat i Globen i juni.

Özdemir stod i sin tur för en av karriärens bästa matcher och bröt en tre matcher lång förlustsvit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.