Valentina Shevchenko. Foto: TT

Dominant Shevchenko försvarade UFC-bältet

Publicerad

UFC-mästaren i damernas flugvikt, Valentina Shevchenko, försvarade i natt sitt mästarbälte vid en gala i Montevideo, Uruguay.
Efter att ha dominerat i fem ronder vann hon klart på poäng mot amerikanskan Liz Carmouche.
Vid två tillfällen golvade hon sin motståndare.

Carmouche besegrade Shevchenko i deras första möte, utanför UFC, för snart tio år sedan. Men i natt fick mästaren revansch med en överlägsen seger.

Shevchenko, som är från Kyrgyzstan, vann samtliga fem ronder hos alla domare, men var aldrig riktigt nära att avsluta matchen. Vid två tillfällen lyckades dock den flerfaldiga världsmästaren i thaiboxning golva sin motståndare. Först i den tredje ronden med en slagkombination, sedan igen i den fjärde ronden med en snurrteknik.

Mästaren noterades dock bara för 42 träffar under hela matchen, det lägsta antalet i en titelmatch sedan 2016. När tutan signalerade att matchen var slut hördes burop från publiken som velat se mer action.

Carmouche, som under fem år var en del av USA:s marinkår, visade prov på tuffhet, men var försiktig i offensiven och noterades bara för 18 träffar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer