Mona Sahlin tycker om Alexander ”The Mauler” Gustafsson. Foto: TT Nyhetsbyrån

”The Maulers” okända supporter – Mona Sahlin

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot söndag går MMA-stjärnan Alexander Gustafsson en stor titelmatch i Houston.

En som redan har bokat biljetten är politikern Mona Sahlin.

”Vi är några stycken som funderar på om vi ska måla oss i ansiktet”, säger hon till Expressen.

Många som följer MMA har säkert sett Mona Sahlin, 58, heja på svenska fajters på galor runt om i världen. Men för de som inte följer sporten kommer det kanske som en överraskning att den före detta partiledaren för Socialdemokraterna är en stor supporter av Alexander Gustafssons och hans kollegor.

Natten mot söndag har den 28-årige fajtern chansen att skriva historia. Slår han mästaren i den lätta tungvikten, Daniel Cormier, blir han den förste svensken någonsin att ta hem ett mästarbälte i UFC, världens största MMA-organisation.

UFC

”Kan inte sitta still”

Mona Sahlin kommer att vara på plats och heja fram ”The Mauler”.

– Jag kommer packa ned min gulblåa tröja som han har skrivit på, säger hon till Expressen och fortsätter:

– Jag kan inte sitta still. Jag skriker inte fullt lika mycket som de andra och ibland blundar jag lika mycket som jag tittar för det är en ganska tufft att se. Åh, jag hoppas så att det går bra nu, säger Sahlin.

”Den bäste” avstängd

Alexander Gustafsson har gått 19 proffsmatcher i karriären och vunnit 16. Han har gått en titelmatch tidigare, i Toronto för två år sedan. Då förlorade han men hyllades stort efter fem stentuffa ronder mot suveränen Jon Jones.

Amerikanen är just nu avstängd på obestämd tid efter att ha smitit från en bilolycka i april. Då skadades en gravid kvinna och polisen hittade marijuana i en hyrbil skriven på Jones. Han blev då fråntagen sitt mästarbälte men anses fortfarande vara världens bäste fajter i viktklassen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UFC

Mer i ämnet