Förre UFC-mästaren Robert Whittaker under ett träningspass. Foto: TT

Förre UFC-mästaren Robert Whittaker: ”Han vill ha ett krogslagsmål”

Uppdaterad
Publicerad

De senaste åtta åren har UFC-stjärnan Robert Whittaker bara förlorat två matcher – båda mot mästaren Israel Adesanya.

Men hans motståndare i Paris i morgon, italienaren Marvin Vettori, tycker att ex-mästaren har stannat i utvecklingen.

– Han underskattar hur bra jag är, säger Whittaker.

Robert Whittaker mot Marvin Vettori är en av toppmatcherna på lördagens UFC-gala i Paris. Whittaker är rankad etta i världen bland utmanarna till mellanviktsmästaren Israel Adesanya, Vettori är i sin tur rankad tvåa.

Båda har de nyligen förlorat mot Adesanya och är på jakt efter ännu en chans på mästarbältet.

Men italienaren Vettori hävdar att Whittaker har stannat i utvecklingen. 31-åringen från Australien skrattar när han hör det.

– Han har fel, haha. Titta på vinsterna jag har radat upp eller hur min andra match mot Adesanya såg ut. Det är bevis på att jag fortfarande utvecklas. Vad gäller min hunger finns det inga tvivel kring varför jag sysslar med den här sporten, varför jag vill vinna eller varför jag vill slå honom i synnerhet, säger Whittaker.

”Han vill ha ett krogslagsmål”

Han ser fram emot att tysta Marvin Vettori i oktogonen.

– Han vill ha ett krogslagsmål, det är hans stil, men jag är väldigt annorlunda. Jag är tekniskt bättre än honom och studsar in och ut. Jag tror att jag helt enkelt kommer att träffa honom mer än vad han klarar av.

”Bobby Knuckles” har tävlat på de största scenerna under hela sin karriär, bland annat inför slutsålda fotbollsarenor på hemmaplan i Melbourne, men det här blir hans första match på europeisk mark.

– Äntligen är jag här i Europa! Jag har försökt komma hit i flera år. Paris är underbart och jag trodde inte att det skulle påverka mig så mycket, men det känns overkligt att gå runt på gatorna här. Det är så mycket kultur och historia i den här stan.

MER MMA: Se galna UFC-knocken – här skräller han mot mästaren

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.