UFC-presidenten hyllar Hermansson: ”Ingen gör så mot Jacare”. Foto: Bildbyrån

UFC-presidenten hyllar Hermansson: ”Ingen gör så mot Jacare”

Uppdaterad
Publicerad

Skrällsegern i natt var det stora genombrottet för MMA-fajtern Jack Hermansson, 30.

Nu hyllas Uddevallasonen av UFC:s president Dana White.

– Ingen gör vad Hermansson gjorde mot Jacare, säger han.

Jack Hermansson stod för sitt livs match i natt och besegrade världsfyran Ronaldo ”Jacare” Souza på poäng vid en UFC-gala i Florida.

På presskonferensen efteråt hyllades svensken stort av det högsta hönset i UFC, presidenten Dana White.

– Huvudmatchen var otrolig. Vi visste att Hermansson har talang och det var därför vi satte ihop den här matchen, säger White.

Hermansson brottade ner brasilianaren på marken tre gånger – mer än någon annan har lyckats med. De flesta motståndare vill hålla matcherna stående mot Souza eftersom han anses vara en av de allra bästa i världen på brasiliansk jujutsu.

Nytt rekord i antal slag

– Det faktum att han inte var rädd för att ta ner Jacare på marken, och dessutom försökte strypa ut honom, det trodde jag aldrig. Ingen gör så mot Jacare, säger Dana White och fortsätter:

– Jack såg fantastisk ut. Det var första gången som han gick fem ronder och han tog emot några tunga kroppsslag.

Brasilianaren var lovad en titelmatch härnäst vid en seger i natt, men om Hermansson nu får samma chans ville inte White uttala sig om.

Svensken träffade sin motståndare med hela 148 slag, vilket är nytt rekord i UFC:s mellanvikt (84 kilo) i en femrondersmatch.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.