UFC-fajtern Yair Rodriguez vann ett interimbälte i fjädervikt och ställs nu mot stjärnan Alexander Volkanovski härnäst. Foto: TT

Yair Rodriguez vann interimbältet i UFC:s fjädervikt

Uppdaterad
Publicerad

Mexikanen Yair Rodriguez tog hem UFC:s interimtitel i fjädervikt efter att ha besegrat Josh Emmett via strypning i andra ronden.

Härnäst väntar sannolikt en match mot viktklassens stora stjärna Alexander Volkanovski.

– Det kommer att handla om vem av oss som är bäst just den dagen, säger Rodriguez.

När mästaren i fjädervikt Alexander Volkanovski klev upp till lättvikt för att utmana om ännu ett mästarbälte valde UFC att låta två utmanare göra upp om en interimtitel i viktklassen vid nattens stora gala i Perth, Australien.

Det blev 30-årige Yair Rodriguez som tog hem bältet efter seger via strypning (triangle choke) 4.19 in i den andra ronden. Den gänglige mexikanen hade innan dess straffat sin motståndare Josh Emmett med flertalet sparkar och slag, även om Emmett också hade sina stunder de gånger han lyckades krympa avståndet till sin motståndare.

Rodriguez tilldelades en bonus på omkring 500 000 kronor för sin prestation som utsågs till kvällens bästa.

– Jag har tränat på den strypningen. Jag gjorde den faktiskt i en av mina matcher för länge sedan, och så kom jag att tänka på det i dag när luckan fanns där. Jag har bara respekt för Josh Emmett, men i dag lyckades jag göra bäst justeringar och det är jag väldigt glad för, säger han efteråt.

Yair Rodriguez med en välriktad spark mot solar plexus på Josh Emmett. Foto: TT

Stor titelmatch väntar

”El Pantera” slog igenom i ung ålder och har länge ansetts vara en av UFC:s mest oberäkneliga och spännande fajters, främst minst med sina spektakulära sparktekniker, men det här var första gången han fick gå en match där en titel stod på spel.

Nu ställs han med all sannolikhet mot mästaren Alexander Volkanovski härnäst, som återvänder till fjädervikt efter nattens förlust i viktklassen ovanför.

– Han är kvick, explosiv och har rätt bra brottning och jiu-jitsu-försvar. Jag tror att det kommer att bli en stående match när vi möts och att det kommer att handla om vem av oss som är bäst just den dagen. Vem har bäst strategi och vem gör bäst justeringar om man inte lyckas direkt, säger Rodriguez.

Segern var hans 15:e på 18 proffsmatcher. Josh Emmetts nya matchfacit lyder 18-3.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.