Mattias Ekström tvingas hoppa av rallycross-VM sedan hans stall lagt ner satsningen. Foto: TT.

Bekräftat: Mattias Ekströms stall drar sig ur VM-serien

Uppdaterad
Publicerad

Precis som SVT Sport berättade i slutet av november kommer Mattias Ekström att dra sig ur rallycross-VM nästa säsong. Hela stallet, EKS, lägger ner rallycrossatsningen.

– Det är ett sorgligt och tungt ögonblick inte bara för mig utan för varje medlem av EKS, skriver årets VM-tvåa Ekström på sin hemsida.

En avgörande faktor var när Ekströms EKS tappade fabriksstödet från Audi. Teamet har desperat jagat PSRX/Volkswagen men inte lyckas ta några segrar från konkurrenten, där Johan Kristoffersson dominerat.

– Eftersom Audi lämnar sporten hade vi fått stå på egna ben under 2019. Vi har vridit och vänt på den här saken men kommit fram till att rallycrossen inte är tillräckligt attraktiv för våra samarbetspartners just nu, skriver Ekström.

Det blev ett par lyckade år inom rallycrossen.

– Vi vann bägge mästerskapstitlarna 2016 och har varit tvåa två gånger och det är något jag är stolt och tacksam över, skriver Ekström. Även VM-trean, norrmannen Andreas Bakkerud, drabbas då han också kör för EKS.

Dagens besked är ett dråpslag för VM-serien som redan tappat Peugeots fabriksstall och helsvenska OMSE.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.