Fia:s vicepresident om Svenska rallyts problem

Uppdaterad
Publicerad

Ännu inget tillstånd från länsstyrelsen – och klartecken saknas för två av de planerade sträckorna.

Robert Reid, nyvald vicepresident för motorsport hos Internationella bilsportförbundet (FIA), känner dock ingen överdriven oro inför tävlingens vara eller inte vara.

– Jag är säker på att de hittar en lösning på problemen, säger han till SVT Sport.

När Mohammed bin Sulayem nyligen valdes till ny president i FIA blev Robert Reid hans högra hand och har fått titeln ”deputy president of sport”, vicepresident för sportdelen inom förbundet.

Plan B finns

Reid, som har ett förflutet som kartläsare i rally och vann VM-guld med Richard Burns 2001, är medveten om problemen som har kantat rallyflytten från Värmland till Umeå – men han är inte orolig inför premiären som är en dryg månad bort.

Svenska rallyt

Hör honom berätta mer om det i klippet ovan.

Rallychefen positiv

Svenska rallyts vd Glenn Olsson bekräftar den bilden i ett sms till SVT Sport.

”Vi jobbar för fullt med att förbereda för Rally Swedens första VM-tävling i Umeå. Arbetet är och har varit utmanande men vi ser fram emot 24 februari när tävlingarna brakar loss”, skriver han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet