Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Mästaren Greg Hancock ska lyfta Rospiggarna – i ny mentorsroll

Uppdaterad
Publicerad

Rospiggarna har fått en fin förstärkning inför SM-slutspelet – i depån. Fyrfaldige världsmästaren Greg Hancock är mentor åt nyförvärvet Luke Becker.

– Det är bara kul att kunna hjälpa till. Förarna är öppna för att få tips och råd, säger Hancock till SVT Sport.

Amerikanens energi räcker dessutom till hela laget. ”Piggarna” har en speciell plats i Hancocks hjärta. Här blev det SM-guld och många starka insatser.

– Han är och rör runt lite med mig och de andra förarna när det inte funkar och man behöver bolla lite, säger lagkaptenen Kim Nilsson.

Rospiggarna tog sig till semifinal förra året efter att ha chockat Västervik i kvartsfinalen.

Börjar på bortaplan mot Västervik

I år tog säkrade upplänningarna från Hallstavik en slutspelsplats i den sista grundomgången och är – trots stor ekonomisk kris och svagt publikintresse – enda laget utanför Småland i slutspelet.

– De har haft det tufft i klubben och jag vill så gärna se dem lyckas. Jag är imponerad av vad det här laget har åstadkommit hittills, säger Greg Hancook.

Rospiggarna börjar semifinalen på bortaplan mot Västervik. Returen körs nästa tisdag i Hallstavik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.