Lewis Hamilton inför F1-tävlingarna i Österrike Foto: TT Nyhetsbyrån

Några F1-förare tveksamma till att knäböja: ”Vissa förstår inte”

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon körs formel 1-premiären i Österrike och inför loppet ska förarna protestera mot rasism genom tröjor med texten ”end racism”. Att alla förare ska gå ner på ett knä är också aktuellt, men den gesten har en del förare varit tveksamma till.

– Vissa förstår inte vad som händer, säger världsmästaren Lewis Hamilton enligt BBC.

Idrotten har världen över hakat på Black Lives Matter-rörelsen och en av de vanligaste gesterna för att visa sitt stöd är att gå ner på ett knä – något som NFL-spelaren Colin Kaepernick var först med att göra.

Inför GP-tävlingen på söndag ska formel 1-förarna protestera mot rasism, men alla är inte bekväma med att knäböja. Det har tidigare rapporterats om och nu bekräftas det av världsmästaren Lewis Hamilton som har varit aktiv i frågan.

I fredags hade förarna ett möte om protesterna inför tävlingen.

– Det är en del av en dialog där människor försöker förstå, eftersom vissa ännu inte förstår vad som händer och vad orsaken till de här protesterna är. Jag försöker att vara en guide och jag försöker att påverka så många människor jag kan, säger han enligt BBC.

MER F1: Se när Lewis Hamilton tog sjätte raka titeln (4 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.