Thierry Neuville. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ny triumf för Neuville i Argentina

Uppdaterad
Publicerad

Thierry Neuville vann idag argentinska VM-rallyt och tog därmed karriärens 11:e WRC-seger.

– Det känns fantastiskt, jag hade en väldigt bra bil hela helgen och kände mig bekväm. Det är en stor teaminsats och jag är verkligen tacksam och ser fram mot kommande tävlingar, säger Neuville till WRC:s reporter direkt efter målgång.

Belgaren Neuville var i ledning inför dagens tre avslutande stäckor och höll sig undan problem, segermarginalen var tillslut 48,8 sekunder till tvåan Andreas Mikkelsen.  Med sin andra raka seger i rally-VM drygar Thierry Neuville ut sin ledning i förarmästerskapet. Han är nu tio poäng före Sebastién Ogier, Ott Tänak kvar på tredjeplats.

Efterlängtad pallplats 

För norrmannen Mikkelsen var dagens andraplats hans första pallplats i år. En härlig revansch för Mikkelsen som fick stå över förra VM-deltävlingen på Korsika.

– Verkligen skönt att få ett bra resultat, det var länge sedan nu och vi har jobbat hårt så dagens andraplats känns verkligen som en seger, berättade Mikkelsen som ej varit på pallen sedan Svenska rallyt ifjol.

Det var en jämnkamp om tredjeplatsen ändå in på rallyts avslutande meter mellan Kris Meeke och Sebastién Ogier. Nordirländaren Meeke hade ett försprång på 5,2 sekunder inför sista sträckan, El Condor som är 16,43 kilometer lång. Men en punktering några kilometer från mål gjorde att Meeke tappade tid, samtidigt slog Ogier till med en sträckseger. Regerande världsmästaren knep därmed tredjeplatsen tillslut 1,4 sekunder före Meeke. 

I märkes VM drygade Hyundai med två team på pallen ut sin ledning och är nu 37 poäng före tvåan Toyota.

Se ett sammandrag från årets femte VM-deltävling i Argentina i kväll 22:55 i SVT2 och SVT Play.

Nästa VM-deltävling avgörs i Chile, nykomling på VM-kalendern.  Måndagen 6/5 22:50 i Sveriges Television sänds ett fullmatat Rallymagasin inför den sydamerikanska tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.