Masarna bortaslog Rospiggarna. Foto: Bildbyrån

Regerande mästaren tog säsongens första seger

Uppdaterad
Publicerad

Regerande mästaren Masarna hade inte vunnit en enda match i årets upplaga av elitserien i speedway. Men borta mot Rospiggarna kom första segern för Avestalaget – 50-40.

– Det är riktigt skönt att kanske få tillbaka självförtroendet, säger 18-årige Philip Hellström Bängs till SVT Sport.

Speedwaytjärnan Kim Nilsson var tillbaka på hojen efter att ha kraschat illa då han körde för den allsvenska klubben Griparna för en vecka sedan. 

Nilssons Rospiggarna gick in som favoriter då han mötte sitt gamla lag Masarna på hemmabanan, men det var gästerna som tog med sig poängen hem.

– Speciellt när de inte har någon vinst sedan tidigare så ska vi inte förlora mot dem. Det känns hårt, säger Nilsson.

– Vi var riktigt taggade från början. Svårt att säga vad som hände. Vi gjorde mycket missar på banan som ett hemmalag inte ska göra.

Rospiggarna hade en knapp ledning då inte mycket återstod av matchen, men i det tolfte heatet slog Masarna till med en femetta och två heat senare avgjorde de matchen med en till.

– För min del betyder det väldigt mycket, säger Hällström Bängs.

Resultatet blev 50-40 till den regerande speedwaymästaren. Nilsson körde hem flest poäng för Rospiggarna (13), men han besegrades av Masarnas Piotr Pawlicki som tog hem fyra heat och sammanlagt 15 poäng.

Kvällens resultat i elitserien

Vetlanda-Dackarna 48-42

Rospiggarna-Masarna 40-50

Indianerna-Smederna 39-51

Piraterna-Västervik 45-45

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.