Alexandersson favorit i comebacken: ”Jättekul att hon är tillbaka”

Uppdaterad
Publicerad

Efter sjukdom är Tove Alexandersson tillbaka – och är förstås favorit i helgens sprint-SM i Örebro, som vi visar direkt i SVT1 och SVT Play.

Världens bästa orienterare tvingades bryta långdistans-SM för två veckor sedan och lämnade dessutom återbud till Lidingöloppet. Orsaken var tydlig sjukdomskänning, men inför helgens sprint-SM i Örebro har Alexandersson lämnat klartecken.

– Jättekul att Tove är tillbaka. Hon är klok och förnuftig och skulle aldrig tävla om det fanns tveksamheter. Hon blir storfavorit särskilt som Karolin Ohlsson är skadad och inte är med, säger Jacob Hård, som kommenterar SM-tävlingarna.

”Gustav inte lika stor favorit”

Sprint-SM arrangeras som en stads- och parkorientering i Örebro. Det är en av säsongens höjdpunkter då hela sommarens tävlingsprogram raderades ut av den pågående pandemin.

På herrsidan utmanas storstjärnan Gustav Bergman främst av Martin Regborn och Emil Svensk, enligt Jacob Hård:

– Gustav är inte lika stor favorit som vid tävlingar i skogen. Här rankar jag både Regborn och Svensk före honom. Slätlöpningen blir mer avgörande.

Du ser sändningen i spelaren ovan.

Så ser du sprint-SM i SVT

Lördag 10 oktober

14.20-16.50 Klassisk sprint SVT1/SVT Play

Söndag 11 oktober

13.30-14.50 Sprintstafett SVT1/SVT Play

Kommentatorer: Jacob Hård

Expert: Mats Troeng

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.