Foto: Bildbyrån/Rörligt SVT

Alexandersson frågetecken efter coronavirus

Uppdaterad
Publicerad

För drygt en månad sedan tog Tove Alexandersson fem VM-guld på fem VM-lopp i orientering – men inför världscupen på hemmaplan i Idre är hon ett frågetecken. Tove har haft coronaviruset.

– Jag har varit lite trött sedan dess och har egentligen bara tränat bra i en och en halv vecka ungefär, säger Alexandersson till SVT Sport.

Tove Alexandersson står inför tre världscuplopp på fyra dagar i Idre, samtidigt som hon är stukad av det coronavirus hon ådrog sig en och en halv vecka efter VM-succén i juli.

I stället för hård sommarträning var Alexandersson tvungen att isolera sig hemma i lägenheten i Falun i en vecka. Och i morgon är det tuffast möjliga omstart, med långdistans i världscupen på Idrefjäll.

Corona och idrott

– Formen är som den är, men jag känner ändå att jag är tillräckligt återhämtad för att kunna tävla, säger hon.

Vunnit världscupen sex år i rad

Alexandersson har förstås vunnit världscupen sex år i rad, och leder överlägset i år. Hon har sopat rent både i sprint-EM och skogs-VM, så nu återstår att se om corona kan stoppa henne mer än konkurrenterna klarat av.

– Nu är formen lite osäker. För min del hade jag gärna fått vänta några veckor till, så att jag hade känt att jag hade kommit igång till hundra procent, men det ska bli väldigt kul oavsett, säger hon.

Världscupen i Idre avgörs med långdistans på torsdag, medeldistans på lördag, samt stafett på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet