Stora Tuna med en kransbehängd Tove Alexandersson vann Tiomila i våras. Det laget bestod för övrigt av, från vänster: Magdalena Olsson, Anna Mårsell, Frida Sandberg och Julia Gross. Foto: TT.

Alexandersson hotades av diskning – tog guld

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson tog helgens andra SM-guld i Örebro när hon vann stafetten med sitt Stora Tuna tillsammans med Anna Mårsell och Magdalena Olsson. Ett diskningshot hängde över laget.

Det var en dramatisk väntan innan guldjublet kunde ske. Arrangören saknade en stämpling på en av Alexanderssons kontroller men det visade sig vara ett tekniskt fel, skriver förbundet.      

– De berättade att det finns någon form av bugg i systemet som kan göra att man stämplar och får signal men utan att den hamnar i brickan. Däremot finns den i själva enheten där ute i skogen, säger Alexandersson som kunde glädja sig åt guld även åt klubbens herrar och herrjuniorer. Alltså tre SM-guld samma dag åt klubbens olika lag (av fyra möjliga klasser i dag).

”Det är helt sjukt”    

– Det är helt sjukt. Jag vet inte om någon annan klubb någonsin har gjort något liknande, så det är verkligen jättehäftigt, säger Alexandersson.

Borlängelaget vann 25 sekunder före falurivalen OK Kåre.

Även i herrklassen blev det dubbelt Dalarna då Malungs OK Skogsmårdarna följde efter Stora Tuna. 

Under gårdagen vann Alexandersson medeldistansen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.